Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Måltid og fest

Formål:

  • At alle børn i Ny Hammersholt Børnehus får en sund og ernæringsrigtig kost den tid de er i institutionen.
  • Lærer børnene at smage på nye retter.
  • At give børnene sunde madvaner.

Vi bestræber os på:

  • At anvende økologiske produkter, i det omfang økonomien tillader.
  • At anvende årstidens frugt og grønt.
  • At bage brød selv.
  • At have en ugentlig grøddag.
  • At have en ugentlig suppedag.
  • At tage hensyn til forskellige etniske minoriteter.

I Ny Hammersholt Børnehus er alle på fuld kost. Det vil sige de får frugt om formiddagen, frokost midt på dagen og et mindre måltid om eftermiddagen, oftest brød/boller, koldskål eller ymer.

Forældrene stemmer hvert andet år om vi skal have en frokostordning eller madpakker hjemmefra. Hvis valget falder på en frokostordning, er det de fysiske rammer som afgør om vi kan lave maden i huset eller skal købe udefra. For nuværende laver vores køkkenassistent mad til alle.

Måltiderne spises i en god atmosfære så børnene får lyst til at spise. Personalet spiser med for at vise børnene, at det er god mad. Børnene lærer også af hinanden, at der skal smages på maden.

Børnene drikker vand til frokost i vuggestuen og mælk i børnehaven. I vuggestuen får de mælk til eftermiddagsmaden.

Holdning til sukker:

Vi mener ikke, at der bør være nul tolerance (inkl. rosiner og andet tørret frugt), da disse fødevarer indeholder en masse gode næringsstoffer som børnene har glæde af. Det er dog vigtigt at præsentere dem for et sundere alternativ til slik…

Ved fødselsdage opfordres der til at begrænse sukker-mængderne og evt. finde alternative løsninger til slik -  f.eks. havregrynskugler uden sukker, tørret frugt, boller, nødder, frugtspyd eller frugtsalat, eventuelt en sodavandsis om sommeren.

Vi ser ikke noget galt i kage m.v. – men som nævnt – må der gerne findes alternativer til produkter med tilsat sukker.

Samlet set er vores holdning: Alt med måde!